Představujeme nový koncept japonské kuchyně

Foodcourt Nákupního centra Královo Pole doznal dalších změn. Zřetelný posun směrem k čerstvé a moderní kuchyni je patrný i na novém konceptu japonské kuchyně s názvem Yakitori.

“Yakitori” pochází již z dob Edo (1603–1868) a v doslovném překladu znamená “grilovaný pták”. První písemná zmínka byla nalezena u dvora pána Komoro, žijícího nedaleko města Nagano. V té době bylo v Japonsku naprosto nepřípustné dotýkat se masa rukou, a proto se jeho kousky napichovaly na dřevěné jehly, máčely v sladko-slané omáčce a poté grilovaly.

KureciYakitiori

Avšak skutečná popularita Yakitori špízu nastala až v 50. letech 20. století vlivem průmyslové revoluce. Od té doby se s ním můžete setkat na ulicích všech japonských měst i vesnic a jeho obliba roste dodnes.

Bistro YAKITORI si ovšem dalo za úkol seznámit českého zákazníka s daleko širší nabídkou japonské kuchyně jako je sushi, udon nudle, teriaki, krevety atd. Speciální suroviny potřebné pro přípravu těchto pokrmů jsou dováženy přímo z Japonska a zbytek je doplněn čerstvým masem a zeleninou z lokálních zdrojů.

Sushi_set_California

Připravujeme pro vás seriál informací o jednotlivých specialitách, a pokud vás jejich příběh zaujme, můžete jej v našem bistru rozšířit o názor vašich chuťových pohárků.

TempuraKrevety